A-black.png

Oavsett vad du gör så kommer det tillbaka till dig

4.jpg (5)

Oavsett vad du gör så kommer det tillbaka till dig

Boonwong planerade inte att bli företagare men när möjligheten dök upp valde hon att ta över en thaibutik i Sandviken. Att älska det man gör är hennes drivkraft för att utveckla både sig själv och företaget.

Hur började din företagareresa?
 Min företagareresa började för ca 3 år sedan då jag bestämde mig för att ta över den här asiatiska livsmedelsbutiken. Den här butiken har funnits i nästan 20 år och tidigare ägare ville att jag skulle ta över den här butiken och driva det vidare.


Hur var det att ta över den här butiken?
– Dem här produkterna som säljs i den här butiken är efterfrågade och det finns en marknad för det i Sandviken. Det kändes bra att ta över den butiken, vid det tillfället arbetade jag inte och med min mans stöd så kändes det inte så svårt att ta över företaget och driva det vidare.


Bild: Boonwong Sorrasit

Vad är din drivkraft?
– Att älska det man gör. Att göra det man brinner för driver alltid en framåt. Jag arbetar väldigt mycket och ibland kommer även mina barn och hjälper till vilket underlättar väldigt mycket. Dessutom får jag umgås med familjen, säger Boonwong och ler stort.


Vad är framgång för dig?
– För mig handlar det om att företaget ska gå bra, att man har kunder hela tiden som är nöjda och är återkommande. Åren innan covid19 hade vi bra omsättning och det gick väldigt bra men vi som många andra företagare har drabbats hårt av pandemin och hoppas det hår året ska bli bättre.


Bild: Boongwong Sorrasit

Hur ser du på framtiden?
– Framtiden ser ljust ut. Jag vill fortsätta driva den här verksamheten för den har en stor potential. Vi är den enda butiken i Sandviken som säljer den här typen av produkter. Jag hoppas kunna investera i butiken när omsättningen börjar gå upp igen.


Kan du avslöja en av dina drömmar?
– Min dröm är att kunna fortsätta driva den här verksamheten framåt. Att jag kan utveckla den framåt. En annan dröm är förstås att mina barn ska vilja driva butiken vidare på sikt.

 

Finns det ett motto som du lever efter?
– Om man gör bra så får man bra tillbaka. Det är det jag lever efter, var en bra medmänniska, hjälp andra och gör rätt för dig. Oavsett vad du gör så kommer det tillbaka till dig.


Bild: Boongwong Sorrasit

Berätta lite om din bakgrund
– Jag föddes i Nakon Ratchasima provinsen. Jag har två barn, en pojke och en dotter. För 5 år sedan så gifte jag mig med Tony och kom till Sverige 2008.


Bild: Boonwong Sorrasit

Berätta om ett minne från barndomen
– När jag var liten så växte vi upp under fattiga förhållanden, som barn fick jag hjälpa till mycket i hemmet. När mamma jobbade så bodde jag med min mormor och hjälpte henne med allt. Jag fick lära mig att jobba från tidig ålder.

Vad var ditt första intryck när du kom till Sverige?
– Det var fantastiskt att komma hit, jag fick ett fint mottagande. Folk är väldigt vänliga här i Sverige. Det är ett samhälle där det inte görs skillnad på mig eller någon annat, vi är lika mycket värda. Det är något som jag uppskattar mycket.

Vad gör dig mest glad?
– Det är mycket, jag är i grunden en glad och positiv person men det som ger mig glädje är min familj. Att jag har ett jobb och möjligheten att driva den här verksamheten ger mig stor lycka.
 

Var ser du dig själv om fem år?
– Ärligt talat så vet jag inte var jag var är om fem år. Men troligtvis så är jag fortfarande här, uppnått mina mål med att utveckla verksamheten och har anställda.


Finns det något du är rädd för?
– Jag är rädd för nålar. Jag ska vaccinera mig om några dagar och har funderat på att avboka för jag är så rädd. Det var för några år sedan när jag fick två nålar genom fingret och sen dess har jag varit rädd.


Berätta om något som vi inte vet om dig
– Oj, det finns mycket att berätta. Jag är ganska blyg av mig som person men efter några glas vin så blir jag en helt annan person. Jag brukar bli pratglad, så pratglad att man inte får stopp på mig, säger Boonwong och skrattar.Fakta:

Företag: Boonwongs Thailivs
VD: Boonwong Sorrasit
Start av företaget: 2019
Kontakt: https://www.boonwongsthailivs.se/

 


Tillbaka