A-black.png

Möt Anneli Pietikäinen

Möt Anneli Pietikäinen

Anneli Moviken.jpg

Anneli Pietikäinen är född i finska Savolax där hon bodde i all enkelhet med sina föräldrar och tre äldre syskon på ett litet lantbruk med fyra kor i ladugården. Livet var enkelt och leksakerna var inte många. Som sjuåring kom Anneli till Sverige i början av sjuttiotalet.
Efter fyrtio år i Stockholm lämnade hon huvudstaden för lugna vackra Hälsingland där hon nu bott över tio år. Friheten till naturen och kreativiteten har gjort att hon hittat tillbaka till sig själv.

”I stadens stress och höga tempo var det svårt att höra vad jag var ämnad att göra.”

Hennes första kontakt med böcker blev en jul när hon var fyra år då hon önskat sig en sagobok och som hon faktiskt fick, annars var klappar en väldigt stor bristvara. Att få en apelsin som julklapp gav själen vingar. Det var ingen som läste sagorna för henne och själv tyckte hon att bokstäverna satt huller om buller. Hon hittade på egna sagor genom bilderna och de slutade alltid lyckligt. Där, när hon var fyra år bestämde hon sig för att hon skulle skriva egna böcker.

Nu har Anneli förverkligat sin dröm, drömmen hon hade som fyraåring.

Hon har gett ut en serie med Insiktskort (2004) samt två barnböckerna. ”Du är en gåva från stjärnorna” (2006) och ”Tara och Pekka på nya äventyr” (2009). Anneli har själv illustrerat både korten och böckerna.

I oktober 2019 gav hon ut sin tredje bok, en diktsamling om naturen, ”nyanser”. Dikterna är enkla och avskalade precis som den magiska naturen. Samtliga böcker ger hon ut på eget förlag, Förlag Livsinspiration.

Den 13-14 juni släpper Anneli en ny diktsamling ”utmattad”. Evenemanget kommer att ske utomhus i Trädgården i Moviken.

 

 

Tillbaka