A-black.png

Julia Delin blir ny ambassadör för Accelerate your business

julia_delin.jpg

Vem är Julia Delin?
Jag är en entusiastisk entreprenörssjäl, med intresse för startups, investeringar och mångfald.

Hur började din företagareresa?
Mitt första ”företag” var ett UF-företag som vi startade på gymnasiet, som sålde gör-det-själv-kit för att kunna bygga sina egna kakfat med återvunna tallrikar. Då fick jag mersmak för hur det var att känna ägande över något eget och få se stor utveckling i verksamheten på kort tid. Då var jag fast. Därefter har jag gjort allt ifrån att vara frilansande fotograf till att starta en ideell förening och senast startade jag startupen Simply Events som hjälpte eventarrangörer designa snygga hemsidor och sälja biljetter online.

Vad är din drivkraft?
Jag drivs av att skapa förändring för människor. Jag vill se utveckling ske varje dag för att tycka något är spännande, och gärna göra världen bättre genom att ändra sådant som idag inte fungerar!

Vad är framgång för dig?
Jag tror jag vet vad framgång är när jag känner det. För mig finns det inte en gräns att passera för att vara ”framgångsrik” utan jag vill snarare känna att jag får jobba med det jag drivs av och sikta & nå mina mål kontinuerligt, så jag trivs med tillvaron.

Kan du avslöja en av dina drömmar?
Jag har länge velat bosätta mig i New York eftersom staden har ett högt tempo och invånarna besitter en otrolig mångfald. Där kan man se ut precis som man gör och alltid passa in någonstans!

Finns det ett motto som du lever efter?
”You’re the CEO of your own life. Live it accordingly.” – Jag tycker det är så viktigt att jag får känna ägandeskap av mitt liv, även om jag inte är delägare i företaget jag jobbar på, och tar ansvar för mitt eget liv.

Vad betyder mångfald för dig?
Mångfald för mig är sammansättningen av olika perspektiv.

Varför är det viktigt med mångfald?
Forskning visar gång på gång att innovativa verksamheter gynnas av mångfald i ledarskapet och organisationen i stort, i allt från finansiell avkastning till uppskattning av varumärket. Om vi ska skapa de bästa förutsättningarna för världens befolkning att skapa innovativa lösningar på våra globala problem, måste vi sätta samman olika perspektiv som kan jobba ihop.

Hur känns det att vara ambassadör för ett projekt som handlar om att skapa ett näringsliv i Gävleborg som präglas av mångfald?
Jag är otroligt tacksam över att bli inkluderad i detta sammanhang, framförallt för att detta projekt påverkar underrepresenterade grupper med konkreta verktyg och involverar organisationer nationellt, regionalt och kommunalt. Ett projekt som verkligen borde lyftas som förebilder!


Julia Delin
Ålder: 26
Bor i: Stockholm
Familj: Sambo
Gör: vd på SSE Business Lab, Handelshögskolans i Stockholm inkubator

 

 

Tillbaka