A-black.png

Nyheter

Ett helt nytt liv långt ifrån flyktinglägret

DSC_0678.JPG

Hsa Noo är en av de kvinnor som har skapat sig ett helt nytt liv i Sverige. Hon sitter idag i styrelsen för företaget Hagafixarna i den lilla bruksorten Hofors i Gästrikland där hon även är ansvarig för grönsaksodlingen.

Läs mer

Vem tänker du på när du hör ordet företagare?

inbjudan Accelerate your business_color2.jpg

Tillsammans med flera kommuner i länet har Entré Hofors och Näringslivskontoret i Sandvikens kommun deltagit i pilotprojektet Accelerate your buisness, ett projekt med syfte att främja tillväxten i bolag som drivs av utrikesfödda kvinnor.

Läs mer

Ett Netflix – fast för kläder

IMG-9099.jpg

Sam och Sara Selman är systrarna som valt att starta sitt företag vars affärsmodell bygger på hållbarhet och cirkulär ekonomi. De valde nyligen att sätta sina KTH-utbildningar på paus för att helhjärtat kunna utveckla sin affärsidé som de beskriver som ”Ett Netflix fast för kläder”. Deras målmedvetenhet och ambition har fått dem att satsa på något som verkligen är meningsfullt och något som de kan blicka tillbaka på och känna stolthet över.

Läs mer

Entreprenören som drivs av att hjälpa andra

1.jpg (3)

Mengmeng Ye startade sin första restaurang i Söderhamn 2014, endast ett år efter att hon flyttat till Sverige. Mitt under pandemiåret 2020 valde hon och hennes man att starta ytterligare en restaurang, denna gång i Bollnäs. Hon är en sann entreprenör ända ut i fingerspetsarna och har en vision om att hjälpa sina anställda att nå sina egna drömmar, vare sig det handlar om att ha en fast anställning eller att de så småningom ska gå vidare och starta sina egna företag.

Läs mer

”Det är nu eller aldrig.”

IMG_7951.jpg

Med en sund inställning till livet, ett starkt driv att vara självständig och en vilja att hela tiden utvecklas, har Orquidea Diaz funnit sin självklara plats i Bergsjö. Hon har tampats med både motgångar, olyckor och depressioner, men har alltid rest sig starkare än tidigare. Nu har hon tagit de första stegen mot att bygga upp sitt eget företag i skönhetsbranschen.

Läs mer