A-black.png

Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Ambassadörer

 

 

 

 

Heaven Bereket 

Apotekare och tech-entreprenör, samt ambassadör för HNA:s projekt Accelerate your business.
- De såg mig hålla ett tal för ett tag sedan och berättade att de ville stärka utlandsfödda kvinnor i området kring min hemort Iggesund. Superkul. Allt som har med att stärka den finansiella inkluderingen och entreprenörskapet för kvinnor som ser ut som mig är någonting jag vill vara med och stärka.

Hur ser din relation till projektet ut?
- Jag är målgruppen, min mamma är målgruppen, mina barn är målgruppen. Hela min resa har gått ut på att hitta likasinnade och verktyg för att öka mina kunskaper och vidga mitt nätverk för att kunna bygga. Det är ingenting man lär sig i skolan direkt.

Vilka styrkor ser du i projektet?
- Styrkorna ligger i att det har rätt fokus, på utrikes födda kvinnor. Man brukar säga att om man ger en kvinna verktyg, så förändrar det inte bara kvinnan utan alla runt omkring henne. Jag gillar att de har fokuserat på en målgrupp med människor som drivna, påhittiga och kreativa, men som saknar verktygen för att skala upp sitt företagande.

 

Heaven Bereket
Ålder: 31 år
Bor i: Stockholm, uppväxt i Iggesund
Familj: Jag och mina två barn, föräldrar och syskon
Gör: Apotekare och tech-entreprenör

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ann-Sofie Lundvall blir ambassadör för Accelerate your business 
Vi är stolta och glada att presentera Ann-Sofie Lundvall, ägare av Hälsinglands Fastighetsbyrå som ambassadör. Ann-Sofie, hur känns det att vara ambassadör för ett projekt som handlar om att skapa ett näringsliv i Gävleborg som präglas av mångfald?
-Det känns hedrande att få representera ett sådant viktigt projekt, det är viktigt med mångfald och vi har mycket kvar att göra. Vi måste ta vara på allas potential och det en fråga som vi aktivt bör arbeta med. 

Vi ställde några frågor till vår nya ambassadör:

 


Vem är Ann-Sofie Lundvall?
-En glad, positiv och rätt otålig person som brinner för Hudiksvalls bästa, jag tycker om att jobba i grupp och vill framåt.

Vad är din drivkraft?
-Att göra saker bättre utifrån vad de är idag och prova nya saker.


Vad är framgång för dig?
-Framgång för mig är att få må bra, att få lägga tid på sådant som jag tycker om och går igång på. Det handlar om att ha balans mellan jobb och familjelivet. Framgång har aldrig handlat om pengar, det är sekundärt. För mig handlar det om att nå nya mål och hitta glädjen i det. 

Vad har du för råd till de som vill starta företag
-Att vara förberedd på att jobba hårt och många timmar för att lyckas. Det är inte en lätt uppgift alla dagar utan du måste vara motiverad. Sedan handlar det om att vara väldigt flexibel och nyfiken men samtidigt vara ödmjuk inför omvärlden. Vad är det som gäller nu och hur kan jag och företaget hela tiden anpassa oss? Ett annat viktigt råd är att ta hjälp om du behöver, jag har haft flera mentorer som varit ovärderliga för min och min företagsutveckling.

10 000 timmar som man ofta pratar om för att nå viss prestation gäller också företagande.


Kan du avslöja en av dina drömmar? 
-Jag känner att jag lever min dröm, jag är otroligt tacksam och är på en bra plats i livet. Sedan vi blev fristående och startade Hfastighetsbyrå har jag också kunnat engagera mig i samhällsfrågor. Att vara med och bidra till samhället som man själv lever och bor på har varit väldigt viktigt för mig. Att det blev just mäkleri för mig var nog ändå en slump, jag tänker att jag kunnat vara i vilken bransch som helst och haft samma tankar om utveckling som jag har nu.


Finns det ett måtto som du lever efter?
-Tankarna är alltid framåt, vad ska vi göra sen? Men jag är inte okänslig för det som har varit utan det är viktigt med uppföljning också.

 

Vad betyder mångfald för dig? 
-För mig betyder ordet mångfald olikheter. Olikheter på ett positivt sätt, att vi alla får vara den vi är och att det finns en acceptans för det.

 

Varför är det viktigt med mångfald?
-Kan vi skapa ett samhälle där vi istället är nyfikna på varandras sätt att se världen på så tror jag vi kommer hitta fantastiska idéer och möjligheter.
Det är viktigt att vi aktivt arbetar för att komma dit, inte bara för oss själv utan för att skapa de samhälle vi faktiskt skulle kunna ha. Om vi tittar på näringslivet generellt sätt så har jag under mitt yrkesliv stött på strukturer som bidrar till att alla inte får plats. För mig har det varit oviktigt med t ex titlar utan jag har tyckt det varit spännande med människan i sig, hur denne tänker och resonerar i olika frågor och på vilket sätt man vill bidra.Företag: Hälsinglands Fastighetsbyrå
Ägare: Ann-Sofie Lundvall & Bernt Larsson 
Start av företaget: 2016
Född: Född och uppväxt i Hudiksvall men bodde i Stockholm i ca 10 år
Kontakt: www.hfastighetsbyra.se